In lijn raid

 

De enige echte in lijn MTB raid in België!

 

De Boetelingenraid, dat is 135 km puur geluk voor de liefhebbers van echte MTB. Een spoor dat begint bij Corbion (Bouillon) en eindigt in het typische Ardens dorpje Straimont (Herbeumont). Tussen de twee, heuvels die de hartkloppingen in het rood zetten, adembenemende afdalingen, singles zonder einde, geweldige en soms ook zeer technische trailwegen.

 

België, een vlak land...? Toch niet in de Ardennen! Met bijna 4.000 meter positief hoogteverschil is de Black Track, de langste afstand van de Boetelingenraid, een van de meest fysieke en technische MTB evenementen in en rond België. Maar bij ons is er geen timer, zijn er geen reuze tenten en exposanten overal. Ja, de Boetelingenraid is bedoeld voor bikers die van de ongerepte natuur houden, van vergeten bospaden, van de geur van pijnbomen in de ochtend dauw en die niet aarzelen om voet aan de grond te zetten om de prachtige landschappen van de valleien van de Semois te bewonderen.

 

Twee opties: met of zonder vervoer

 

Natuurlijk kunt u uw eigen logistiek organiseren en met eigen middelen tot aan de start van uw tocht te gaan.

 

Wij moedigen u echter aan om gebruik te maken van de transportoplossingen die wij aanbieden om deze buitengewone dag optimaal te benutten.

 

Als u kiest voor de optie met vervoer, gaat u naar het onthaal in Straimont waar u uw auto achterlaat in een van de daarvoor voorziene parkings. Wij vervoeren u en uw fiets respectievelijk per bus en vrachtwagen naar het startpunt van uw tocht. Wij werken met professionele verhuizers en uw fiets wordt tijdens de reis in een deken gewikkeld. Het enige wat u hoeft te doen is uw tocht te beginnen en uw auto na de aankomst op te halen.

 

Houd er echter rekening mee dat de transportcapaciteit beperkt is. Eerste aangekomen, eerste bediend!

 

OPGELET: wat uw keuze ook is, ONLINE INSCHRIJVEN IS VERPLICHT!

 

Kies de gewenste afstand

 

Wij bieden u maar liefst zes online afstanden. Ze hebben allemaal een technisch niveau dat ver boven het gemiddelde ligt, zelfs op de kortste afstanden. Als je van adrenaline rushes houdt maar niet van kilometers, dan is deze formule iets voor jou. Een grote dosis plezier gegarandeerd!

 

Startpunt

Afstand

Hoogteverschil

Technische moeilijkheid

Bevoor-radingen

Te voet oversteken van de Semois

Overzet van de Semois per bootje

Black Track

Corbion

135 km

3800 m

*****

7

1

1

Brown Track

Abbaye de Cordemois

100 km

2750 m

*****

5

1

1

Red Track

Les Hayons

85 km

2150 m

****

4

1

1

Orange Track

Linglé (Herbeumont)

65 km

1500 m

****

3

1

1

Blue Track

Antrogne (Herbeumont)

50 km

1250 m

***

2

1

1

Green Track

Bois de

Ste-Cécile

35 km

650 m

***

1

-

1